Helaas kan de film in Nederland blijkbaar niet bekeken worden maar bij deze trailer kan er naar een website doorgeklikt worden om hem alsnog te bekijken (www.ximon.nl)

Woon je nu buiten Nederland en België dan is hij wellicht te bekijken via deze LINK

Prachtige film "Paradise Road" is nu in zijn geheel te zien op Videoland

voor meer informatie volg deze LINK

Verfilming van Multatuli's gelijknamige roman uit 1859 over de ambtenaar

Max Havelaar in Nederlands-Indië die zich het lot van de arme bevolking aantrekt.

Trailer for the 1990 Dutch movie "My Blue Heaven", directed by Ronald Beer. Starring Leen Jongewaard, Koen Wauters, Ruud de Wolff, Tatjana Simic.


Dirk van der Kooy vertrekt weer voor vijf jaar naar Nederlands-Indië. Als zijn echtgenote Betje onverwachts haar winkel heeft kunnen verkopen, reist ze hem per vliegtuig achterna. Betje heeft moeite zich aan te passen, en wat de zaak nog ingewikkelder maakt is dat Dirk voor haar wil verbergen dat hij een dochter heeft uit zijn eerste huwelijk met een Javaanse vrouw. Dit alles zorgt voor misverstanden en ruzies; tenslotte echter verzoenen Dirk en Betje zich en krijgt de dochter haar aanbeden assistent-administrateur. De film speelt zich voor het grootste deel in Nederlands-Indië af, maar de opnamen vonden plaats in de Duivendrechtse Cinetone Studio’s. Voor beelden van het Indische landschap werd vaak gebruikgemaakt van bestaand archiefmateriaal of werd aan derden gevraagd om op locatie opnamen te maken. Suikerfreule is met Rubber een van de weinige vooroorlogse Nederlandse speelfilms waarin authentiek in

Nederlands-Indië opgenomen beeldmateriaal is gemonteerd.



Het is 1986. In Nederland ligt de Indische oma Em, dochter van een Duitse man en een Javaanse moeder, op sterven.

Oma Em wil echter niet vertrekken voor ze haar kleindochter Barbie, uit Amerika heeft kunnen spreken over onopgeloste familiegeheimen.

In 1945, na de Japanse bezetting, verklaarden vrijheidsstrijders Indonesië onafhankelijk. In de jaren erna emigreerden velen van de voormalige Nederlandse kolonie naar Nederland. De meesten waren er nog nooit geweest. Wie er niet kon aarden, vertrok naar onder meer Amerika. Net als Buddy, zoon van oma Em en vader van Barbie. Terwijl Barbie, steevast met sigaret in de mond en gitaar op haar rug, naar Nederland komt om haar oma te zien, willen andere familieleden niet dat die ontmoeting plaatsvindt. Ieder lid van de familie heeft z'n eigen geheimen. Tijdens Barbie's ingewikkelde zoektocht naar oma Em, klinken Barbie's gevoelige gitaarliedjes. De film vormt tevens een tijdsbeeld van de jaren zeventig en tachtig, die in flashbacks voorbij komen.